[email protected] +1 5589 55488 55

Увоз и сервис на пекарска и слаткарска опрема

Est 2002

Нашата приказна

Фирмата АРЕНА ДГ ДООЕЛ е основана во 2002 година со седиште во Скопје на ул.Никола Карев бр.2-Центар.

Главна дејност на нашата фирама е увоз на опрема за потребите на пекарството и слаткарството, како и сервис на истита. Опремата ја увезуваме исклучиво од Италија и Словенија и истата ја пласира на пазарот на Р.Македонија.

Фирмата АРЕНА ДГ ги запазува сите ISO стандарди за опремата која ја увезува и за истата поседува сертификати издадаени од Агенција за храна и ветеринарство .

Имате дополнителни прашања?

Дирекција:

+389 75 202 191

Сервис:

+389 78 303 216

Комерција:

+389 78 313 482

Миксери

Мод. PL80 VARE

Технички податоци:
 • Капацитет: 80 lt.
 • Надворешни димензии: ширина 855 x длабочина 1022 x висина 1680 mm (h)
 • Тежина на машината: 380 кг
 • Поврзана моќност: 4 + 0,75 kW

Мод. PL100 VARE

Технички податоци:
 • Капацитет: 100 lt.
 • Надворешни димензии: ширина 855 x длабочина 1057 x висина 1796 mm (h)
 • Тежина на машината: 390 кг
 • Поврзана моќност: 4 + 0,75 kW

Мод. PL80 VARE

СПИРАЛЕН МИКСЕР SP20ЕAVANCINI (Италија)

Технички податоци:
 • Фиксен казан
 • Две брзини
 • Спирала
 • Лемеж
 • Казан
 • Заштитна решетка
 • Во целост изработен од INOX
 • Капацитет-20кг тесто
 • Приклучна моќ- 0,75/0,5Kw
 • Ширина- 39 см
 • Длабина-69 см
 • Висина-67 см
 • Тежина-67kg

SMART 7DOMINO

ПЛАНЕТАРЕН МИКСЕР (Италија)

Технички податоци:
 • Модел за на маса
 • Многу сигурна и тивка машина
 • Телото на машината е изработено од заварен лим со дебели ѕидови
 • Главата на миксерот се подига нагоре
 • Казанот е изработен од INOX
 • Миксерот е опремен со заштитна решетка
 • Опремен со електронски варијатор за промена на брзината Поседува 3 алатки за мешање ( алатка за матење,лопатка и кука за месење тесто )Главата на миксерот се подига нагоре
 • Капацитет на садот- 6,8L
 • Моќност-500W
 • Еднофазен мотор-220/240V 50/60Hz

Ламинатор

 • Рамењата и обвивката се излеани од алуминиум
 • Можност за обработка на сите видови на тесто
 • Прилагодливи брзини на платното ( се со цел да не дојде до гужвање) на тестото
 • Работни димензииДолжина- 2320 ммДлабина- 880 ммВисина- 1100 мм
 • Дупка помеѓу цилиндрите0-35 мм
 • Должина на цилиндрите500 мм
 • Една работна брзина
 • Тежина – 180kg

Печки

ПРОФЕСИОНАЛНА ЕТАЖНА ПЕЧКА

3MD/S-B18 / 3-ЕТАЖИ CIMAV ИТАЛИЈА

Технички податоци:
 • Стабилна температура во комората
 • Долната површина на комората е изработена од специјална цементна маса-ШАМОТНА ГЛИНА-дебелина 20мм
 • Индивидуално прилагодување на горниот и долниот дел на печката ( чекор Б)
 • Партиализатор-целосно изработен од INOX
 • Опсег на работна температуара 0-400 ( дигитално подесување)
 • Опремена со економизатор на потрошувачка на ел.енергија
 • Партиализатор-целосно изработен од INOX
 • Внатрешно осветлување на рерната
 • Автоматско исклучување на рерната
 • Опремена со испарувач
 • Дигитална контрола
 • ВКУПНА МОЌ ЗА 3-те ЕТАЖ- 12,9KW
 • ПРИКЛУЧУВЊЕ СО ЕКОНОМИЗАТОР- 4.30KW
 • НАДВОРЕШНИ ДИМ.ВИСИНА-200(+40см вентилатор)ШИРИНА-186см
 • ВНАТРЕШНИ ДИМ.3 ЕТАЖИ-70смШИРИНА-82смВИСИНА-18см
 • ТЕЖИНА 600кг
 • ДИГИТАЛЕН КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ
 • ВЕНТИЛАТОР ЗА ХАУБА

ПЕЧКА ДУВАЛКА

TS5-ECIMAV ИТАЛИЈА

Технички податоци:
 • Погодна за печење на свеж леб и предходно зготвено производи
 • Максималан температура за готвење -300
 • Надворешноста е изработена во целост од нерѓосувачки челик – INOX
 • Вратата е исто така изработена од нерѓосувачки челик – INOX со калено стакло отпорно на висока температура како и флексибилни дихтунзи
 • Стандардно, вратата е направена да се отвара од десна страна,меѓутоа по барање на купувачот,истата може да се направи и од лево
 • Рерната е изработаена од од нерѓосувачки челик – INOX
 • Осветлувањето во рерната е со халогени светилки, монтирани внатаре во самата врата
 • Рерната е опремена со решетки за тепсиите
 • Електрични греачи во форма на прстен,изработени од армиран нерѓосувачки челик
 • Електрична контролна табла
 • 5 плеха со димензии 600х400 мм
 • Надворешни димензииШирина- 870 ммВисина – 700мм+190ммДлабина – 1200 ммМоќност – 7,5 KwТежина- 140 kg

ЕЛЕКТРИЧНА КОНВЕКЦИОНА ПЕЧКА

CIMAV ИТАЛИЈА

Технички податоци:
 • Термовентилациона електрична печка за 5-плеха 600х400мм
 • Рамномерно печење на производитеОдличен систем за загревање на коморатана рерната,која што ја дистрибуира топлината и пареата со помш на воздушна конвекција
 • Сите делови кои се во контакт со производите (вклучувајќи ја и надворешноста) се изработени од нерѓосувачки челик-INOX
 • Плочата за подесување на печката е провидна и лесна за употреба
 • КАПАЦИТЕТ-5 плеха 600х400мм
 • ПРИКЛУЧНА МОЌ 7,5KWПРОСЕЧНА ПОТРОШУВАЧКА-ПРИБЛИЖНО 50%
 • ДИМЕНЗИИШирина-87смДлабина-120смВисина-189см
 • ТЕЖИНА-225Кг

Побарајте понуда

Контактирајте не за вашата потреба - проект, производ и друг вид барање. Нашиот тим ќе подготви понуда со најдобра цена, квалитет и рок за изработка според договор.

Јавете се

Комори

АВТОМАТСКИ ФЕРМЕНТАЦИОНЕН ОРМАР
MCE ИТАЛИЈА

Технички податоци:
 • 1-АЛУМИНИУМСКА ВРАТА
 • 18-ЕТАЖИ
 • ЗА ДИМ.НА ПЛЕХ-600х400мм

ШОК КОМОРА
HP 12 ИТАЛИЈА

Технички податоци:
 • Капацитет: 12 плеха 600х400мм (растојание меѓу плеховите 60мм
 • Димензии Ширина-790мм
  Длабина-850ммВисина-1800мм
 • Моќност: 2.8Kw
 • Капацитет: +90/+3 st. C =44kg
  +90/-18 st. C=32kg
 • Напон: 230V/50Hz

ПРЕСА ЗА ПИЦА
TPOLA DEVIL ИТАЛИЈА

Технички податоци:
 • Можност за регулирање на дебелината и температурата на плочите
 • ДИМЕНЗИИ43 х 56 х 78(h)
 • Адекватна за100-270гр
 • МОЌ-3,6KW
 • ТЕЖИНА-97кг
 • ДИЈАМЕТАР-33см

Професионална Кифларица

 • Робусна и многу издржлива машина
 • Мали димензии
 • Машината има вграден систем за враќање на делови, така што еден работник работи на истата
 • Не е потребно посебно одржување на машините (цилиндрите се чистат автоматски)
 • Машината има можност да витка и меле количество тесто (за кифлички)
 • Должина на цилиндрите500 мм
 • Една работна брзина
 • Тежина – 180kg

Машината е опремена и со излезна плоча за продолжување на производот

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • 50-500 гр
 • 2-цилиндри
 • Должина на цилиндритe-500 mm

ДИМЕНЗИИ:

 • Ширина: 820 mm
 • Длабочина: 900 mm
 • Висина: 1200 mm
 • Моќност: 0,75 KW
 • Тежина: 175 kg

Миксери

Quam sed id excepturi ccusantium dolorem ut quis dolores nisi llum nostrum enim velit qui ut et autem uia reprehenderit sunt deleniti

ПОЛУАВТОМАТСКА ДЕЛИЛИЦА

Технички податоци:
 • Капацитет: 80 lt.
 • Ширина: 670мм
 • Длабичина: 640mm
 • Висина: 1420mm
 • Тежина на машината: 173кг

АВТОМАТСКА ДЕЛИЛИЦА

Технички податоци:
 • Капацитет: 80 lt.
 • Ширина: 670мм
 • Длабичина: 640mm
 • Висина: 1420mm
 • Тежина на машината: 173кг

Контакт

Локација

ул. Никола Карев 2 Скопје, Северна Македонија

Телефони

+389 75 202 191 (Дирекција)

+389 78 303 216 (Сервис)

+389 78 313 482 (Комерција)

Loading
Your message has been sent. Thank you!